50 милиони профили на Фејсбук загрозени по хакерски напад

Минатиот петок во мрежата на Фејсбук се случил хакерски напад. Поради тоа се загрозени околу 50 милиони профили.

Нападот се случил поради „дупка“ во алатката „view as“ што ја има секој профил и преку која корисникот може да провери кои објави се достапни за неговите пријатели.

Од Фејсбук информираат дека грешката е пронајдена и отстранета, но уште истражуваат кој стои зад нападот.

Линк до статијата 50 милиони профили на Фејсбук загрозени по хакерски напад објавена на 365.com.mk.

Оваа статија е превземена од 365.com.mk


Оваа статија можете целосно да ја прочитате овде.

Слични статии