Како се прави добра скара, без импровизации?

Доколку сакате месото повеќе никогаш да не ви е суво и жилаво, пред термички да го обработите, задолжително ставете го да отстои во маринада!

Ви го препорачуваме овој совршен рецепт:

Состојки:
– Половина шолја маслиново масло
– Половина шолја пиво
– 1 лажица мед
– 1 лажица сол
– 3 чешниња лук

Подготовка: Излупете го лукот и гмечете го додека не стане кремаст. Во него додадете го маслиновото масло и пивото, а потоа и медот. Потоа сѐ убаво измешајте.

Месото исечете го на мали парчиња и прелијте го со маринадата. Оставете ја маринадата да се маринира најмалку 3 часа, па потоа термички обработете го.

The post Како се прави добра скара, без импровизации? appeared first on Bukefal.

Оваа статија е превземена од bukefal.club


Оваа статија можете целосно да ја прочитате овде.

Слични статии