Не ми га р’чкај југо, мајку ти *бу енглеску!

Одвреме-навреме, сé туку ќе се најде некој Амер или Енглез да го тупи како Југото имало неуспешен влез на америчкиот/западниот пазар, и речиси без исклучок ќе го прогласи за најлош автомобил некогаш произведен.

Инспириран и изнервиран од слична таква објава некаде по странскиве портали, извесен Саша Станковиќ од Врање решава математички прецизно (во мода е изразот, де) да објасни зошто вистината е баш таа обратната; а неа ја знае секој Југословен што имал Југо (или имал другар што има Југо) – дека Југото е уствари најдобриот автомобил на светот, па дури и денес во 2018-та. Плус, колегите од „Вечер“ го превеле на нашки, за да биде уште појасно. Саша вика вака отприлика:

“Пију си кафе и читам си новине, к’д оно наслов с’с на оволика слова: ЕНГЛЕЗИ ГУ ПРОГЛАСИВ ЈУГО ЗА НАЈЛОША КОЛА НА СВЕТ!, у образложење се вика да е тој затој што чај у пету брзину не мож’ да се пије а да не се просипе!

Мислу си, свакако ќе го просипеш к’д си размазен и неспособан, мајки ти *бу енглеску! Што си мораја чај да пијеш, што не си пија кафе ко свак нормалан хоризонталан свет? Наш бре човек може у југо да пије, еде, да се бричи,

Оваа статија е превземена од 365.com.mk


Оваа статија можете целосно да ја прочитате овде.

Слични статии