Пијте вода во вистинско време

Водата е течност, без која организмот не може. Експертите препорачуваат, освен примените пијалаци, да пиеме најмалку 8 чаши вода на ден. Видете кога, освен по и за време на спорт е вистинското време во кое да консумирате пијалокот.
Не заборавајте дека добрата хидратација на организмот е важна за голем број на процеси кои се одвиваат во телото.

По будењето
По спиење е важно да пиете по една чаша вода. Ова ќе помогне да ги активирате внатрешните органи, а исто така и за подобрување на функцијата на цревата. Примањето на вода по будењето (пред појадокот) ќе помогне и за отстранување на токсините од организмот.

Пред јадење
Пијте една чаша вода 30 минути пред секој оброк , за да помогне на варењето. Важно е да не ја испиете премногу рано или доцна, бидејќи тоа ги “разредува” дигестивните сокови. После јадење почекајте околу еден час, за да може организмот да ги апсорбира хранливите материи .

Пред бања
Пред бања исто така е важно да се пие по една чаша вода за да му помогнете на телото да го намали нивото на крвниот притисок.

Пред спиење
Час пред да си легнете да спиете испијте една чаша вода. Така ќе го надоместите губењето на течности во

Статијата е превземена од lokalno.mk


Оваа статија можете целосно да ја прочитате овде.

Слични статии