Throttle/Brake – епизода 84: Porsche 911 од бајките – Singer или RAUH-Welt Begriff?

„Убавината доаѓа од функционалноста“ – Фердинанд Порше.

Доколку редовно ги следите моите “колумни”, сигурно досега ви е јасно дека сум Porsche фанатик. Особено сум индоктриниран со безвременската идеја за моделот 911. Генерално, за Porsche, сум објективен и критичен по потреба. Мојата најголема критика кон гигантот од Штутгарт е насочена кон моделите на Cayman, од кои само GT4 е поштеден. Зборот ми беше…

Модифицирањето на спортските автомобили или “тјунингот” е занает стар исто колку и спортските автомобили. Од секогаш имало бунтовници на кои им фалела брзина, изглед или обете, па се одлучувале на делумни или сериозни модификации на автомобилите. Кон крајот на осумдесеттите, тјунигот е во неверојатна експанзија во Јапонија. На стариот континент, работите се одвиваа многу побавно, бидејќи спортските автомобили беа многу поскапи од јапонските, а и реално ништо не им недостасуваше. Но “бунтовници без причина” имало од секогаш. Во оваа епизода ќе се запознаете со ликот и делото на двајца бунтовници без причина, едниот од Калифорнија, а другиот од Јапонија. И двајцата ги спојува љубовта кон Porsche 911.

Singer Vehicle Design Singer Phoenix

Во 2004-та, еден ентузијаст од Калифорнија чие име е Роб Дикинсон, решава своето винтаж Porsche 911 (964) да го “дотера” по свој мерак. Роб е инаку

Оваа статија е превземена од 365.com.mk


Оваа статија можете целосно да ја прочитате овде.

Слични статии